به نام خدا

( خاطرات دوران انقلاب در شهر جهرم )
“” برگرفته از کتاب دایی محمد “”
— بخش هفتم —
راوی محترم : جناب آقای حاج محمد سوادی
(( نارنجک فیتیله ای و ارتقای آن به نارنجک ضربه ای )) قسمت اول
برخی از مآموران حکومت نظامی رژیم پهلوی ، گاهی خشم و گستاخی را از حد گذرانده و به منزل افراد انقلابی حمله ور می شدند . آن ها را دستگیر کرده و پس از انتقال به زندان ، مورد ضرب و شتم قرار می دادند . درب برخی از مساجد را به منظور جلوگیری از انجام تکالیف دینی می بستند . زن ها و دخترهایی که به ناچار از کنار خودروهای نظامی عبور می کردند ، مورد اهانت و بی حرمتی قرار می گرفتند . راه خودروها و موتورسیکلت ها را سد می کردند و اگر فردی را با ظاهر اسلامی و انقلابی می دیدند ، به طرق مختلف ، ایراد گرفته و مورد آزار و اذیت قرار می دادند .
هیچ کس هم حق اعتراض و یا اظهار نظر نداشت ، در این موقع نیروهای انقلابی راهی جز مقابله با آن ها نمی دیدند .
با کسب اجازه از “” آیت الله راستی – نماینده ی حضرت امام خمینی (ره ) در قم “” که نماینده ی ویژه امام برای عملیات نظامی سراسر کشور بودند ، در صورت امکان عملیاتی را انجام می دادیم . یکی از ادوات مخصوص برای مقابله با رژیم ، <> نام داشت که حاوی مواد منفجره بود و با روشن شدن فیتیله ی متصل به آن ، مشتعل شده و انفجار رخ می داد .
این وسیله با وجود آنکه به صورت معمول ، مورد استفاده قرارمی گرفت اما به کارگیری آن ، مشکلاتی نیز داشت . گاهی کبریت روشن نمی شد و یا اگر شعله ور می شد ، باد آن را خاموش می کرد . گاهی فیتیله روشن نمی شد و در برخی موارد ، هنگام پرتاب ، خاموش می شد . در روزهای بارانی ، ممکن بود سه راهی پس از پرتاب روی آسفالت لیز خورده ، در جوی آب بیفتد . مشکل اصلی این بود که باید در نزدیکی مآموران حکومت می ایستادیم و آن را روشن می کردیم و این مسئله موجب می شد آن ها سریع متوجه شوند و عکس العمل نشان دهند .
این مشکلات موجب شد تا به فکر راه حلی بیفتیم . مورد را با یکی از برادران به نام آقای غلامحسین شاپوریان که طلبه و معلم بود ، در میان گذاشتیم . ( این دوست گرامی پس از انقلاب اسلامی در جبهه ی حق علیه باطل ، به شهادت رسید ، روحش در پرتو رحمت الهی ) ایشان جهرمی بود اما در قم زندگی می کرد . دسترسی به امکانات دفاعی در آن شهر به مراتب پیشرفته تر از جهرم بود . ایشان با کمک گرفتن از همیاران انقلابی در قم ، طریقه ی ساخت نارنجک ضربه ای را به ما آموخت .
این نارنجک در واقع همان سه راهی بود ، اما نیازی به کبریت و فیتیله نداشت و در برخورد با زمین منفجر می شد .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up